Årets företagare

Priset Årets företagare delas ut av Företagarna i samarbete med Länsförsäkringar Kalmar län. Förra årets vinnare var AMO Klimatteknik.

Årets företagare 2019
Förra årets vinnare var AMO Klimatteknik.

Företagarna vill synliggöra de företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra allt bättre affärer. Bättre affärer leder till tillväxt som ger välstånd, något som alla vill ha. Priset delas ut till en någon som utfört en prestation och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Duktiga personer bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas.

Kriterier för årets företagare

Vinnaren ska äga och aktivt driva företaget, ha företaget som huvudsaklig sysselsättning, visa gott ledarskap, vara en god förebild och ambassadör för företagare, vara extra kreativ och företagsam, ha god lönsamhet och inte ha några betalningsanmärkningar.

Om Företagarna

Logga för Företagarna

Företagarna skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Vårt arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.