Vinnare 2018

Den 24 mars 2018 anordnades Oskarsgalan på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn och vi delade ut elva statyetter till våra lokala hjältar och eldsjälar.

Kvällens pristagare var

Oskarsgalan 2018 bjöd på härlig stämning när elva vinnare utsågs.

Årets medarbetare

Delas ut av Oskarshamns- Tidningen
Vinnare: Christian Strand, Kustbygg Group AB
Motivering: Årets medarbetare är värd sin vikt i guld. Han sätter sina kamrater före sig själv. Med sitt positiva sätt får han sin omgivning att må bra och skratta, i hans sällskap förvandlas en grå trist dag till en toppendag.

Årets företagare

Delas ut av Företagarna i samarbete med Länsförsäkringar i Kalmar Län
Vinnare: Jonas Harrysson och Tobias Brink, PGJ Bygg AB
Motivering: Årets Företagare i Oskarshamn är målmedvetna och skapar helhetslösningar till såväl stora som små projekt inom både privat och offentlig sektor. Genom nära samarbete med kunder och leverantörer skapas trygga leveranser, vilket återskapas i den goda lönsamhet som företaget under lång tid uppvisat.

Årets entreprenör

Delas ut av Atrinova Affärsutveckling AB
Vinnare: Tyred.se
Motivering: Med kreativitet, nytänkande och vilja att utvecklas har företaget lyckats ta nya marker i en traditionell bransch och visar på stark tillväxt. Genom digitalisering och effektivisering av företaget kan Tyred idag erbjuda kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. En målmedveten entreprenör som satsar på fortsatt utveckling framåt.

Spana in vår härliga galafilm från 2018 och minns dig tillbaka till en festlig kväll.

Årets regionutvecklingspris

Delas ut av Nova Utbildning FoU och Affärsutveckling
Vinnare: Folke Snickars
Motivering: Novas vinnare är en person som med stort personligt engagemang drivit samarbetet mellan Kungliga tekniska högskolan och Oskarshamns kommun framåt under många år. Tack vare honom engagerar sig Skandinaviens största tekniska högskola i arbetet för att skapa utveckling här som annars inte vore möjlig att åstadkomma.

Årets idrottsprestation

Delas ut av Oskarshamns kommun
Vinnare: Alexander Kullberg, bågskytte
Motivering: Som en av de yngsta skyttarna någonsin lyckades han vinna elitklassen i 
tavel-SM och blev därmed svensk mästare för seniorer. Vann dessutom tre JSM-guld, ett JSM-silver samt seger i Swedish Open. Det osannolika året avslutades med att han belönades med en juniorlandslagsplats.

Årets integrationspris

Delas ut av Press Kogyo Sweden
Vinnare: Magnus Franzén, regionchef på Lernia
Motivering: Magnus Franzén gör en faktisk skillnad för nyanlända i Sverige. Han har tillsammans med sina medarbetare på Lernia utvecklat ”Snabbspåret” vilket innebär att istället för 7 år till egen försörjning som nyanländ så tar det 7 månader. ”Snabbspåret” är nu ett standardiserat arbetssätt för kommun och arbetsförmedlingarna runt om i Sverige. Magnus sunda värderingar, stora engagemang för integration och inställning att se möjligheter istället för problem har fått en spridning långt utanför Oskarshamn. Magnus tror på människan och allas lika värde.

Årets granne

Delas ut av OKG AB
Vinnare: Åsa Bergfors och Tord Hultberg, SOK Viljan
Motivering: Att lära känna sitt grannskap är en viktig förutsättning för att också kunna vara en god granne. SOK Viljan har genom att introducera konceptet ”Hitta ut” i Oskarshamn fått tusentals oskarshamnare att bege sig ut i kommunens fina omgivningar och därigenom inte bara fått möjligheten att hitta nya smultronställen utan även skapat ännu bättre förutsättningar för en stark känsla av samhörighet Oskarshamnsbor emellan. I ”Hitta ut”-konceptet finner OKG ett föredömligt initiativ för att möjliggöra möten mellan människor som främjar trivsel och grannsämja i Oskarshamn och företaget vill med hedersutmärkelsen Årets granne uppmärksamma SOK Viljans projektledare Åsa Bergfors och Tord Hultberg för deras idoga och ideella engagemang för oskarshamnarnas bästa.

Årets energi- och miljöpris

Delas ut av Oskarshamn Energi
Vinnare: Fritidsförvaltningen, Oskarshamns kommun
Motivering: Med nyfikenhet och ett lösningsorienterat arbetssätt har man i stort och smått, och på ett flertal områden minskat sin energianvändning och hittat nya klimatsmarta lösningar på problem inom sina olika verksamhetsområden.

Årets tillväxtpris

Delas ut av Almi Företagspartner
Vinnare: Påskallaviks Snickeri AB
Motivering: Efter motgångar och tuffa nedgångar i omsättningen har de under de senaste två åren tredubblat omsättningen och ökat lönsamheten ännu mer. Genom att agera och leverera har de vunnit respekt, nya kunder och påbörjat en internationell tillväxtresa. Det är respekt att kunna säga att möbler som pryder miljön på Time Square i New York tillverkas i Oskarshamn.

Årets UF-Företag

Delas ut av Swedbank
Vinnare: Maja Rosén, Felicia Olsson, Clara Karlsson och Maja Håkansson med Juicy UF
Motivering: Med fokus på hållbarhet har det vinnande UF-företaget sett en affärsmöjlighet i att tillhandahålla en produkt utifrån människors vardagsbehov och med en hälsoaspekt. På ett tidigt stadie i företagets cykel har vinnarna också lyckats skapa en oöverträffad lönsamhet, och UF-företaget är redan moget att stå på egna ben och bli ett äkta rörelsedrivande företag. Därutöver har vinnarna imponerat med en professionell presentation och visat starkt engagemang, vilket stärker trovärdigheten för deras produkt och affärsidé.

Folkets pris

Delas ut av Attraktiva Oskarshamn AB
Vinnare: Jailbreak
Motivering: Marcus, Marika och Matts har inte bara visat att det lönar sig att tro på sin dröm, vara modig, kavla upp armarna och arbeta hårt för det man tror på. De bidrar till en roligare och mer fängslande fritid i Oskarshamn och lockar Escape Games-fantaster till Oskarshamn från stora delar av Sverige.