Vinnare 2017

Oskarsgalan 2017 gick av stapeln den 8 april och under kvällen delades elva priser ut till stolta lokala vinnare som gjort något speciellt under året.

Loggan för Oskarsgalan 2017.

Årets entreprenör

Delades ut av Atrinova
Vinnare: PGJ Bygg AB
Motivering: Årets entreprenör PGJ Bygg AB har en stark lokal förankring, och har med ödmjukhet och stor branschkunskap skapat ett starkt förtroende i sina affärsrelationer både i och utanför Oskarshamn. Jonas och Tobias har tillsammans med sitt team byggt en stabil och växande verksamhet och är goda förebilder som entreprenörer i Oskarshamn.

Årets medarbetare

Delades ut av Oskarshamns-Tidningen
Vinnare: Jasmina Sinanovic
Motivering: Jasmina Sinanovic har lätt till ett leende. Hon ser individen och gör små goda insatser i vardagen hela tiden. Jasmina är hjälpsam, flexibel och engagerad i barnen på Saltvikskolan där hon arbetar i köket. Extra fin dukning och frukten skuren i små konstverk är en självklarhet för henne. Jasmina är helt enkelt en underbar medarbetare.

Årets företagare

Delades ut av Företagarna i samarbete med Länsförsäkringar i Kalmar Län
Vinnare: Juha Pehkonen & Linda Sharp, Maskinteknik i Oskarshamn AB
Motivering: Ett innovativt företag med ”Oppfinnar-Jockar” och mycket kreativitet.
Hit kan du komma med dina tekniska problem och utmaningar och Juha med sina medarbetare hittar just din lösning i stort och smått. Med kompetens, drivkraft och serviceinriktad personal löser de uppgiften.

Årets pris för forskning och utveckling

Delades ut av Nova Forskning och Utveckling
Vinnare: Dr. Eva Schill Karlsruhe Institute of Technology (KIT)
Motivering: I år har Nova Forskning och Utveckling valt att uppmärksamma en internationellt verksam forskare som tar tillvara på möjligheterna som Äspölaboratoriet ger, och som tar initiativ till internationella samarbeten. Hon bedriver geovetenskaplig forskning med hög vetenskaplig kvalitet, och bidrar med sitt nätverk till att använda och bredda forskningsinfrastrukturen i Oskarshamn, och hennes insatser är värdefulla i arbetet med att bygga upp ett internationellt geosfärslaboratorium på Äspö.

Årets idrottsprestation

Delades ut av Oskarshamns kommun
Vinnare: Rebecka Sterniša Bellander, Rullstolstennis
Motivering: Det stora målet är Tokyo 2020 och hon har redan kommit en bra bit på väg. Under 2016 ökade hon träningsdosen rejält. Tolv pass i veckan är ingen ovanlighet. I somras vann hon den tv-sända SM-finalen under SM-veckan i Norrköping. Hon vann även den internationella turneringen Lithuanian Open. I oktober kom sedan karriärens dittills största framgång då hon skrällde rejält och kammade hem den internationella ITF-turneringen Swedish Open – i både singel och dubbel.

Årets integrationspris

Delades ut av Press Kogyo Sweden
Vinnare: Peter Ljung, Nordway Store
Motivering: Peter har tillsammans med sina medarbetare skapat en arbetsplats präglad av medmänsklighet. Med ett unikt öga för att identifiera möjligheter och ett öppet synsätt har han skapat konkurrensfördelar för sitt företag. Peter har insett att respekt för individen inkluderar så mycket. Att integration får människor att växa och att en integrerad arbetsplats skapar oanade möjligheter, ringar på vattnet och vass spetskompetens. Med en uttalad värdegrund, präglad av respekt för individen, blir företagets anställda en resurs i samhället de verkar och bor i. Varje individs unika egenskaper skapar i förlängningen arbetskraft till industrin i vår region. När resultatet av lyckad integration kommer samhället till nytta på flera plan har vi lyckats med vår grundtanke bakom årets integrationspris, tillsammans så växer vi!

Årets energi- och miljöpris

Delades ut av Oskarshamn Energi
Vinnare: Kalmar Läns Landsting
Motivering: 
Med ett gediget hållbarhetsprogram och strategiska insatser på olika områden, stora som små, bidrar man till att förverkliga sin vision om ett rikare, friskare och tryggare liv. Det kontinuerliga arbetet är genomgripande för hela verksamheten regionalt och lokalt, där Oskarshamnssjukhus miljöcertifierats och anslutits till fjärrvärmenätet. Upphandlingen av lokaltrafiken som i huvudsak kommer att drivas med biogas i 10 år framöver, innebär minskade koldioxidutsläpp med hela 4 200 ton per år och ger ett välkommet bidrag till regionens miljömål 2030.

Årets UF-företag

Delades ut av Swedbank
Vinnare: Matilda Bjärle, Linneá Bollden, Amanda Karlsson med Eco SkinCare UF
Motivering: Med höga ambitioner har det vinnande företaget skapat, utvecklat och sålt miljöriktiga produkter för en bred målgrupp. Vinnarna utstrålar trovärdighet och trygghet samt är förebilder för andra! Juryn är imponerad av vinnarnas drivkraft och prestation!

Årets tillväxtpris

Delades ut av Almi Företagspartner
Vinnare: World Class – Sophie Axelsson & Johan Lundström
Motivering: Årets vinnare av tillväxtpriset har senaste två åren haft en imponerade utveckling i såväl antalet anställda som omsättning och resultat. Årets pristagare är ett fantastiskt exempel på att vägen inte alltid är spikrak, men där envishet, mod och vilja visar sig vara nyckeln till framgång.

Årets granne

Delades ut av OKG AB
Vinnare: Slimo Safouane
Motivering: Slimo Safouane är maratonlöparen som peppar oskarshamnarna till ett friskare liv genom sina löpargrupper som han leder flera dagar i veckan, helt ideellt. Från nybörjare till avancerade löpare, alla är välkomna! Slimo ser inga hinder, bara möjligheter. När skador gör att han inte kan springa,peppar han sina löpare från cykeln istället. Med en fantastisk känsla för varje individs kapacitet lockar han fram prestationer ur människor som de inte har varit i närheten av tidigare. Utan hans pepp, härliga personlighet och förmåga att lära ut rätt teknik hade det inte varit möjligt! Med uppbackning från cirka 200 löparsystrar och -bröder ”Go Slimo”, du är alla oskarshamnares granne för ett friskare liv!

Folkets pris

Delades ut av Attraktiva Oskarshamn AB
Vinnare: Blåkulla swimrun
Motivering: Med en idrott som ligger helt rätt i tiden har föreningen och logen Sodalitas gjort en jättesatsning för att lyfta Oskarshamn som evenemangs-och idrottsstad. Kommunens första Swimrun-tävling har inneburit enorm lokalstolthet hos arrangörerna, stort hjärta hos hemvändande oskarshamnare, nationell uppmärksamhet för Oskarshamn och ett välkommet tillskott inom vår skärgårdsturism. Första årets succé gav mersmak och nu satsar föreningen vidare för att ytterligare lyfta eventet!