Årets idrottsprestation

Priset Årets idrottsprestation delas ut av Fritidskontoret. Förra årets vinnare var IK Oskarshamn, för sin fantastiska säsong 2018/2019.

Vid den årliga föreningsriksdagen delar vi ut priset till årets manliga och kvinnliga ungdomsledare samt Årets eldsjäl. Vi vill även visa vår uppskattning till våra fina idrottare. Därför är det med glädje och stolthet som Oskarshamns kommun delar ut pris vid Oskarsgalan i kategorin Årets idrottsprestation. Priset består av blommor, statyett och 5 000 kr.

Kriterier för årets idrottsprestation

Priset Årets idrottsprestation delas ut till en individ eller ett lag som under året utfört en imponerande och enastående idrottslig insats utöver det vanliga eller förväntade. I bedömningen ska prestationer i seniorsammanhang eller äldre juniorklasser bedömas. Individen eller laget ska ha en tydlig anknytning till Oskarshamn där premierande är om laget eller individen utövar idrotten eller bor på orten.

Tre finalister

En jury väljer ut kandidater som går vidare till en slutnominering. Dessa presenteras via Oskarsgalans webbsida och i dagspressen. Vinnaren av de nominerade som slutligen utses offentliggörs och får priset direkt på galan. Juryn består av representanter från: Fritidskontoret, Smålandsidrotten och Oskarshamns-Tidningen. 

Om Fritidskontoret

Fritidskontoret är en del av Bildningsförvaltningen i Oskarshamns kommun. Hit kan föreningar, företag och privatpersoner vända sig med frågor som rör fritidsverksamheten i kommunen. Förutom de egna anläggningarna samverkar avdelningen med och stöttar det lokala föreningslivet. Det är vårt fina föreningsliv som förutom att driva egna anläggningar till stor del fyller våra anläggningar med verksamhet. Fritidskontoret har runt 33 fast anställda och ansvarig för avdelningen är fritidschef Daniel Stenberg.